VrijwilligersOnze vereniging bestaat uit een grote groep vrijwilligers die hun tijd en energie (kortom hun vrije tijd) besteden om kinderen en volwassen op een leuke en gezellige manier bezig te laten bezig zijn met zwemmen. Doordat de vrijwilligers hiervoor niet betaald worden, kunnen wij de kosten voor het lidmaatschap tot een minimum beperken.

Binnen de vereniging leiden wij onze eigen instructeurs op! Doordat we een gediplomeerde opleider hebben, kunnen wij onze instructeurs opleiden tot het beroepsdiploma ‘lesgever zwem ABC’, het diploma Zwemleider A+ en het diploma Zwemleider B. Tevens bieden wij alle instructeurs de gelegenheid om een EHBO diploma en het diploma Zwemmend redden voor Zwembaden (ZRZ) te behalen.
Door instructeurs goed op te leiden en ze de mogelijkheden te bieden om zich verder te ontwikkelen, zorgen we voor een goede kwaliteit van lesgeven!

De passie waarmee wij de vereniging draaiende houden staat al 50 jaar garant voor een zeer hoge kwaliteit aan zwemonderwijs maar vooral ook voor de openheid en gemoedelijkheid waarin je bij ons terecht kunt!

 

Gedragscode Zwembranche

De zwembranche bestaande uit zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenst gedrag binnen de branche wordt voorkomen en bestreden. Daartoe is de Gedragscode Zwembranche ontwikkeld door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
De Gedragscode bevat omgangsregels in zwembaden, waarop zowel ouders als medewerkers een beroep kunnen doen. De Gedragscode zwembranche is het resultaat van de inspanningen van een samenwerkingsverband bestaande uit zwemonderwijzers, vertegenwoordigers van brancheorganisaties RECRON en VSG, sportbonden, particuliere zwemscholen en Abvakabo FNV als vertegenwoordiger van de werknemers in de zwembranche.
Al onze vrijwilligers hebben een kopie ontvangen van deze gedragscode en hebben ervoor getekend om zich aan deze gedragscode te houden. U  kunt de gedragscode zwembranche hier downloaden.

's-Hertogenbossche Watervrienden

Zwembad Sportiom
Victorialaan 10
5213 JE
's-Hertogenbosch
Terug naar boven